תמונות מנציחות רגעים שלא ישובו לעולם. באמצעות תמונות וסרטונים אנחנו יכולים להיזכר באנשים, בחוויות וברגעים משמעותיים.
העידן המודרני שאנחנו חיים בו מאפשר לכל אחד מאיתנו להנציח את הרגעים האהובים עליו בקלות, בפשטות ובמהירות.
העידן שאנחנו חיים בו הוא קסום, הוא מאפשר לנו לתעד כל רגע ורגע באיכות גבוה מאוד.
בשני העשורים האחרונים כמות התיעודים והמידע שכל אחד מאיתנו צורך עלתה בצורה מעריכית (אקספוננציאלית) ומהפחד לאבד מידע נוצר הצורך הטבעי שלנו לגונן ולשמור על התמונות והסרטונים שצילמנו.
תמונות הן הרבה מעבר למעט צבע על נייר או קובץ על המחשב, הן יצירות אמנות ורגעים שנלכדו מחיינו. למרות שההדפסים דקים, והקבצים הדיגיטליים קטנים, המשמעות שהן מייצגות עבורנו היא כבדת משקל.
ולכן אין דבר גרוע יותר מאשר לאבד את התמונות והסרטונים שלך. מניסיון - זו חוויה קורעת לב.
מה גם שעבור אנשי מקצוע, איבוד תמונות עלול לפגוע בצורה קשה בקריירה או במוניטין.
לכן לפני שאנחנו רצים לזרוק את התמונות והסרטונים שלנו על גבי המחשב או על גבי שירות שאנחנו לא מכירים כדאי לעצור לכמה רגעים ולקרוא את המאמר הבא.
גם אם אתם לא צלמים מקצועיים, כשזה מגיע לאחסון עליכם לנקוט בגישה מקצועית בכדי לוודא את תקינות המידע שלכם לאורך זמן.
החיים על פי Apple 🍏
אם אתם נמנים על חוג מעריצי האייפון או מחשבי המק אז לאפל יש פתרון מצויין עבורכם: iCloud Photos תאפשר לכם לאחסן את כל התמונות וקטעי הוידאו שלכם, עד לנפח של 2TB בצורה פשוטה ויעילה באמצעות אפליקציית התמונות.
מה אהבנו באפליקציה?
ניתן לשתף אלבומים עם מכרים, ליצור אלבומים אוטומטיים וסרטונים המבוססים על החוויות שלכם.
כמו כן, לאפליקציה יש יכולת להציג לכם תמונות וסרטונים שאינם נמצאים באחסנה על האביזר, בעת לחיצה על התמונה היא תטען מרחוק ותוצג כאילו שהיא מאוחסנת על גבי האביזר.
לטכנולוגיה הזאת קוראים Sync-on-Demand והיא נוחה מאוד לעבודה יומיומית.
הממשק של אפל פשוט וידידותי והוא ברמה העקרונית פועל כציר זמן שעל גביו מופיעים כל פרטי המדיה.
באמצעותו ניתן לבצע עריכות קלות, הוספת פילטרים, שיתוף תכנים, תיוג לפי שם ומיקום ועוד.
מבחינת עלויות, טווח המחירים נע בין 5₪ בחודש לחבילה של 50 ג’יגה ועד 39₪ בחודש בעבור חבילה גדולה יותר בסך 2TB.
חשוב לציין שלחברת Apple אין כרגע פתרון אחסנה לנפחים הגדולים מ-2TB.
בשנה האחרונה נוסף לשירות התמונות של אפל יכולות בינה מלאכותית המאפשרים להמיר טקסט שצולם בתמונה לקובץ טקסט אמיתי, כך שאם צילמתם טבלאות לדוגמא, תוכלו בקלות להמיר אותם לקובץ PDF לשימושכם.
תוכלו ללחוץ על מספר טלפון שמופיע בתמונה ולחייג למספר הזה ללא בעיה.
מנוע הבינה המלאכותית שפועל ב-Apple Photos הופך את השימוש בשירות ליחודי ומהנה.
אם יש לכם אייפון ואתם לא צריכים יותר מ-2 טרה בייט אז אחסון התמונות על גבי ה-iCloud הוא בדיוק מה שנכון עבורכם.
משתמשי אנדרואיד? Google One לשירותכם 🤖
אם אתם נמנים על אנשי האנדרואיד או שאתם פשוט אוהבים לעבוד עם השירותים של גוגל (gmail, Google Suite ועוד’) אז המקום שלכם הוא באקו-סיסטם העצום של גוגל.
שירות שיתוף התמונות של גוגל תוכנן בעיקר כדרך לגבות תמונות וסרטוני וידאו שצולמו בסמארטפונים, אך עם השנים הוא התפתח לאחת מהשירותים החכמים ביותר בכל המערכת האקולוגית של גוגל.
Google Photos משתמשת בבינה מלאכותית כדי לסרוק ולסווג את התמונות שלך, מה שהופך את החיפוש בתמונות להליך פשוט וידידותי - הקלד “כלב” למשל ותוכל למצוא כל תמונה שיש בה כלב. האלגוריתם גם יזהה אנשים ויקבץ את כל התמונות שלהם יחדיו; לאחר שתיתן לאותו איש שם תוכל לחפש את כל התמונות שמציגות אותו.
זהו גם שירות נוח לעריכה ושיתוף תמונות. לאחר שהעלית תמונה, תוכל לערוך אותה על ידי חיתוך והתאמה של צבעים. לאחר סיום העריכה, תוכל ליצור אלבומים של תמונות ווידאו שניתן לשתף בפומבי או עם משתמשי גוגל ספציפיים.
גוגל ממשיכה להוסיף גם תכונות חדשות; לדוגמה, אם Google Photos רואה שאדם מסוים נמצא בתמונה שלך, הוא יציע לך לשתף איתו את התמונה. המערכת גם יכולה לצבוע אוטומטית תמונות בשחור-לבן ולבצע עריכות מקצועיות באמעות כלים של בינה מלאכותית.
המחירים של השירותים של גוגל דיי זהים לאלו של אפל והם נעים בסקאלה של בין 11₪ בחודש ועד 39₪ לחבילה של 2TB. גם כאן המגבלה היא עד 2 טרה בייט ולמשתמשים אשר צריכים יותר - אין לגוגל כרגע מענה לכך.
שוברים את כל המגבלות והכללים - מאחסנים עם Synology 💽
שרת NAS ביתי הוא פתרון מעולה למי שמחפש שליטה מלאה על התכנים שלו או למי שיש לו כמות של למעלה מ-2 טרה בייט של מידע.
כשבוחרים לעבוד עם שרת פרטי צריך להביא בחשבון את היתרונות הרבים שלו שהם לרוב גמישות, יכולת לעבוד עם נפחי אחסון גבוהים מאוד ויכולת להריץ כל מה שרק תרצו באופן פרטי ומאובטח.
בעתיד אכתוב על זה מאמר בנפרד אבל בגדול אפשר להגיד שהיום בשוק ישנן שתי חברות עיקריות אשר מייצרות מערכי NAS לשימוש ביתי ומקצועי: QNAP וגם Synology
לי אישית אין ניסיון עם QNAP ולכן לא אפרט עליהם על גבי שורות אלו. משיחות עם חברים הבנתי שיש להם פתרונות מצויינים.
אישית בחרתי לעבוד עם Synology וכבר כמה שנים שאני משתמש בשרתים שלהם.
על גבי השרתים של סינולוג’י ניתן להתקין בפשטות ובקלות אפליקציה יעודית בשם Photos אשר מאפשרת למעשה להריץ על גבי השרת שלך שירות אחסון תמונות מקצועי שמזכיר מאוד את השירותים של גוגל ואפל.
לשירות יש אפילו אפליקציה אותה ניתן להתקין על גבי הנייד וזו יודעת לגבות באופן אוטומטי את כל התמונות והסרטונים ישירות לשרת הפרטי שלכם וגם מאפשרת לכם לצפות בכל התמונות והאלבומים שלכם.
Photos מאפשרת לנו לזהות פרצופים ואנשים על גבי תמונות, לתייג ולשתף איתם.
ניתן גם לארגן אלבומים בצורה אוטומטית לפי אירוע, חג, מיקום או אנשים.
כמו כן, ניתן גם לבצע חיפוש מילות מפתח כמו ‘כלב’ או ‘חתול’ והשרת ידע להביא לנו כל תמונה שמופיע בה כלב או חתול.
בין אם אתם צלמים מקצועיים, אנשים שיש להם תמונות רבות, חובבי פרטיות (כמוני) או סתם אנשים אפילו שרוצים לאחסן את כל המידע שלהם אצלם ולא על גבי ‘שרת של מישהו אחר’ - אין ספק ששרת NAS הוא בדיוק מה שאתם צריכים.
אני אישית ממליץ על Synology ובעל שרת מסוג DS923+ עם 24TB נפח לשימוש.
מבחינת עלויות - העלות היא מאוד גמישה ומתחילה מאלף שקלים למערכת סופר-בסיסית ועד עשרות אלפי שקלים לשרתים עסקיים. העלות משתנה כמובן ביחס ישיר עם הצרכים שלכם.
לסיכום - נעשה קצת סדר
כל זמן שיש לכם מתחת ל-2TB של דאטה רוב המשתמשים בוחרים בין אפל לבין גוגל - ולרוב אנשים נוטים לבחור בצמוד למערכת ההפעלה שהם מריצים בנייד: אנשי אפל יעדיפו לאחסן על גבי ה-iCloud ואנשי אנדרואיד יעדיפו לעבוד עם גוגל.
ברגע שמתקרבים או עוברים את מגבלת ה-2TB אז אנחנו כבר נדרשים למערכים שהם מקצועיים יותר.
בין אם מדובר על שרת פרטי או שירות אחסון שיתופי כמו זה של גוגל או אפל - מה שבטוח הוא שבעידן של היום אנחנו חייבים לבחור את הדרך הנכונה ביותר לאבטח את המידע שלנו ולדאוג לשרידות שלו.
אישית אני ממליץ בחום על סינולוג’י